Opinie

Luchten

Youp

Een aantal jaren geleden las ik ergens dat Albert Verlinde iemand bij zijn huis had weggestuurd omdat diegene foto’s van zijn boerderette liep te nemen. Dat vond Albertje vervelend, een inbreuk op zijn privacy en toen heeft hij van die meneer of mevrouw zelfs het fototoestel afgepakt.

Dat vind ik nog steeds zo’n opmerkelijk bericht. Vooral omdat die enge gluipkop helemaal zit te schuimen als hij een filmpje van iemand anders kan laten zien. Iemand die volgens hem met de een is en in zijn vrije tijd zoent met een ander. Mag niet van Appie. Hij flikte het ooit bij die alleraardigste Georgina Verbaan en nu deed hij het weer bij de vrijgezelle Yolanthe, de ex van de Volendamse zanger Jan Smit.

Ik zit niet erg diep in het roddelvak, maar zelfs ik wist al een paar weken dat het tussen de Volendamse zanger en zijn meisje voorbij was. Heel Amsterdam was hiervan op de hoogte. Alleen Albert niet!
Dus die Yolanthe was zo vrijgezel als wat. Net als de onlangs gescheiden voetballer Wesley. Als die twee na een vrolijke avond uit even lekker willen tongen in een parkeergarage dan tongen ze toch even lekker in een parkeergarage. Daar heeft toch niemand een ruk mee te maken. Als hij met het meisje de liefde zou bedrijven op de middenstip van een uitverkocht Bernabeu dan heb je nieuws, maar twee volwassen kinderen die in hun vrije tijd elkaar even opwinden Daarbij: ook al waren ze allebei geen vrijgezel dan gaat het ons allemaal nog niks aan. Ik wil dat gefrunnik aan elkaar trouwens ook helemaal niet zien. Laat die mensen. Het is nacht en ze wanen zich alleen.

Albert wel. Hij kocht van een engerd, die de bewuste parkeergarage in de gaten houdt, voor een habbekrats de beelden en heel Nederland mocht een paar dagen later meegenieten van de hartstochtelijke dame en haar voetballer.

Ik weet niet of u de uitzending heeft gezien, maar het was werkelijk buiten proporties hoe opgewonden onze Albert was.

Ik dacht eerst dat zijn bronstige blik kwam door het feit dat hij sinds jaren weer eens een stukje heteroseks zag. Hij fladderde met zijn twinkelende oogjes en kon eigenlijk niet wachten om het aan ons te tonen. Zuchten, zweten, steunen. Ondertussen stonden voor het huis van Jan & Yolanthe verslaggevers die ons rechtstreeks op de hoogte hielden van het laatste hete scheidingnieuws. Het was ronduit aandoenlijk.
Maar toen gebeurde het. Volk verzamelde zich voor het huis van de zanger, mensen riepen dat die hoer naar buiten moest komen, het NOS Journaal maakte de melding van de breuk, de premier vertelde een dag later dat hij geschokt was, minister Bos jatte een grap van een cabaretier en zei er op die manier iets over en verder vond elke serieuze krant wel een manier om er direct of indirect aandacht aan te besteden. Net als ik nu doe.

En dat is eigenlijk mijn verbazing. Dat we ons laten leiden door die intens vunzige Albert Verlinde. De man die zelf niet wil dat iemand een fotootje van zijn hond maakt, heelt gestolen beelden en toont ze schaamteloos aan het volk.

Ik begrijp heel goed dat die Yolanthe en die Wesley het laten zitten, maar ik had toch graag gezien dat ze die Verlinde voor het gerecht daagden. En wat zou ik het leuk vinden als die Appie dan een tijdje achter de stangen ging.

U weet dat het in gevangenissen niet zachtzinnig toegaat en dat ze vooral de nichten op een onbewaakt moment nog wel eens willen grijpen.

Dat heet luchten. Lijkt me fantastisch als die Verlinde hardhandig te pakken wordt genomen en dat een gevangene de krijsende roddelkoning filmt. En dat we dat filmpje dan te zien krijgen.

Ik wil dat Boulevard dan graag presenteren. Elke dag een ander filmpje en steeds een Verlinde die dieper vernederd wordt. En telkens sluit ik af met de heerlijke woorden: „De heer Verlinde heeft tegen het vertonen van deze beelden geen enkel bezwaar”.