film

Paris, Texas Paris, Texas Year: 1984 - France / West Germany Nastassja Kinski Allemagne-France : 1984 Director: Win Wenders Photo12

Un long dimanche de fiançailles (Jean-Pierre Jeunet, 2004, F/VS). De maker van Franse succesfilms als Delicatessen en Amélie heeft zich op de Eerste Wereldoorlog gestort zoals alleen hij dat kan. De loopgraven en het slagveld overgoten met regen, de weilanden en de dorpjes daarbuiten badend in gouden namiddaglicht. Audrey Tautou (van Amélie) zoekt haar verloren gewaande man. Ook met Gaspard Ulliel, Dominique Pinon, en Jodie Foster. Net5, 0.10-2.40u.

Donnie Darko (Richard Kelly, 2001, VS). Gelauwerd regiedebuut van Kelly (1975) is een liefdevolle horrorfilm over de existentiële verwarring van een jongvolwassene (Jake Gyllenhaal) en behandelt ook nog eens thema’s als het einde van de wereld, tijdreizen, noodlot en het vormgeven van je eigen lotsbestemming. Duistere bijrollen van Drew Barrymore en ‘antichrist’ Patrick Swayze. BBC2, 23.30-1.15u.

Grosse Pointe Blank (George Armitage, 1997, VS). Een huurmoordenaar (John Cusack) gaat naar een suf stadje, zowel voor een schoolreünie als voor zijn werk. Aanstekelijke film neemt de psychische nood van de hoofdpersoon én de spectaculaire aspecten van zijn beroep tamelijk serieus. RTL7, 21.50-0.00u.