film

les trois fugitifs Three Fugitives Year: 1989 - USA Nick Nolte, Martin Short Director: Francis Veber Photo12

De koning der maskers / Bian Lian (Wu Tianming, 1995, Hongkong). Jeugdfilm geeft aan wat er nog mogelijk is in de officiële Chinese filmproductie: milde, in het verleden (1919) gesitueerde kritiek op de gewoonte om jongetjes hoger aan te slaan dan meisjes. De kinderloze masker-acteur Bian Lian (Xu Zhu) koopt een arm jongetje (Renying Zhou) dat naderhand een meisje blijkt te zijn. Geschikt voor kijkers vanaf 8 jaar. Ned. 3, 15.30-17.05u.

Im schwarzen Rössl (Franz Antel, 1961, Oostenrijk). Muzikaal blijspel over twee concurrerende hotels. Met onder anderen Peter Kraus, de ‘Duitse Elvis’ en Karin Dor die het revuemeisje Eva Lantz speelt, dat een – naar later blijkt nogal vervallen – hotel erft. ARD, 15.00-16.30u.

The Greatest Game Ever Played (Bill Paxton, 2005, VS). Geprezen historische film (geproduceerd door Walt Disney Pictures) over de authentieke zegetocht van de Amerikaanse arbeidersjongen Francis Ouimet (Shia LaBeouf) tijdens de US Open van het golf anno 1913. Zijn levensverhaal wordt afgezet tegen dat van de Britse sterspeler Harry Vardon (Stephen Dillane). Tweede regie van acteur Bill Paxton. Ook met Marnie McPhail en Josh Flitter. BBC1, 0.50-2.40u.