Warmer

De eerste echt zomerse dag met temperaturen van 25 graden of meer komt eraan. Voorlopig blijft het bij een enkele dag, direct gevolgd door onweer en afkoeling.

Zaterdag is het mooi en rustig lenteweer met een hogedrukgebied nabij. Een zwak warmtefront veroorzaakt in het noorden enige tijd bewolking; voor de rest is het veelal zonnig. De zwakke wind gaat geleidelijk naar zuid of zuidoost met maxima van 18 in het noorden tot 23 graden in Limburg.

In de nacht naar zondag nadert een volgend warmtefront vanuit België. Met name in Zuid-Limburg worden enkele regen- of onweersbuien verwacht. Overdag verdwijnt het regenweer naar Duitsland.

Zondag veel zon, weinig wind en een graad of 22. Aan zee wat koeler, maar daar is het evengoed schitterend weer.

Maandag wordt weerkundig gezien een spannende dag. Een zonnige start leidt tot 25 tot 27 graden in de middag. Dat zou voor De Bilt de eerste zomerse dag van 2009 moeten worden.

Later in de middag ontstaan de eerste onweersbuien. Deze spreiden zich in de namiddag en avond uit over het hele land. De buien kunnen zwaar zijn en lokaal vergezeld van hagel en fikse windstoten.

De dagen erna is het aanmerkelijk koeler, al keert de zon weer snel terug.