vandaag

In het nieuws:

De 76-jarige Manmohan Singh (Congrespartij) zal vandaag worden beëdigd als premier van India. In zijn tweede termijn zal hij een vrijere hand krijgen voor hervormingen.

De leiders van de EU en Rusland besluiten hun tweedaagse top in de Siberische stad Khabarovsk. Doel van de ontmoeting was het verbeteren van de relatie na de Russische inval in Georgië vorig jaar en het gasconflict van Rusland en de Oekraïne begin dit jaar.

Tennisster Arantxa Rus kan zich vandaag plaatsen voor Roland Garros, als ze de beslissende ronde van het kwalificatietoernooi wint van de Britse Katie O’Brien.

Als het weer het toelaat, zal ruimteveer Atlantis vandaag landen in het Kennedy Space Center in Florida. Het was de laatste reparatievlucht naar de Hubble Space Telescope die nu tot 2014 in bedrijf moet blijven.

Volg de tweets van astronaut Mike Massimino via twitter.com/Astro_Mike