Topzwaar vierluik

Regie: Andrés Wood. Met: Roberto Farías, Manuele Oyarzún, Aline Küppenheim, Eduardo Paxeco. In: Louis Hartlooper, Utrecht. * * scene uit de film La Buena Vida (2008) FOTO: A-Film FOTO: A-Film

La buena vida

Regie: Andrés Wood. Met: Roberto Farías, Manuele Oyarzún, Aline Küppenheim, Eduardo Paxeco. In: Louis Hartlooper, Utrecht. * *

Steeds meer Latijns-Amerikaanse landen worden door de internationale filmwereld ontdekt en ontsloten en het is vast niet voorbarig om te zeggen dat Chili de nieuwste leverancier van talent is. Op het afgelopen Filmfestival Rotterdam waren bijvoorbeeld de bizarre John Travolta-hommage Tony Manero en de surrealistische feelgoodfilm Turistas te zien.

Die zouden nu eigenlijk in de Nederlandse bioscoop thuishoren, in plaats van het matige La buena vida van Andrés Wood. Zijn nieuwe film is een gemakzuchtig caleidoscopisch vierluik in de hectische stijl van Alejandro González Iñárritu (Babel).

In hedendaags Santiago de Chile volgen we in estafettevorm een kapper die een lening komt vragen bij de bank, een bankmedewerkster, sociaal werkster Teresa met een zwangere dochter en een hoerenlopende ex, en een liefdesverdrietige klarinettist.

Hun levens kruisen elkaar, en ondertussen blijken zij ook nog eens de hoofdpersonen in een verhaal dat de dochter van Teresa aan het schrijven is. Die structuur is topzwaar voor dit kleine eerbetoon aan kleine luiden.

Dana Linssen

    • Dana Linssen