The Hague Jazz

Stephanie McKay Den Haag Soulzangeres Stephanie McKay maakte een van de mooiste albums van 2008, Tell it like it is. Haar stem spat eenvoudig uit de speakers; haar muziek brengt verleden en heden moeiteloos bij elkaar. In het mooiste nummer, Jackson Avenue, mengt ze een klassieke Motown-melodie met hiphop en scratch uit de jaren negentig en een onweerstaanbare beat. Dit weekend treedt ze op in Den Haag, Amsterdam en Utrecht. 15 mei, 19u30, Paard, Den Haag. 16 mei 22u, Paradiso, Amsterdam. 17 mei 20u30 Tivoli, Utrecht. Inl www.stephaniemckay.com

Den Haag

Sinds de verhuizing van North Sea Jazz naar Rotterdam heeft Den Haag een ander, eigen jazzfestival: The Hague Jazz. Dit jaar vindt alweer de vierde editie plaats. Daar treden deze keer tal van buiten- en binnenlandse artiesten op, onder wie Kyteman en zijn hiphoporkest, een combinatie van een New Orleans begrafenismars en James Browns soulrevue; het dancetrio Kraak en Smaak met hun band en soulzangeres Sabrina Starke. Nederpopgroep De Dijk verzorgt een optreden met soulgigant Solomon Burke. 22 en 23 mei, World Forum. Inl www.thehaguejazz.com