Stelling van Amsterdam

Stelling van Amsterdam Amsterdam en Utrecht De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd om leger, regering en koning(in) te kunnen beschermen. Met een ingenieus systeem kon het land rondom de linie onder water worden gezet. Lange tijd zat dit gebied op slot en kon de natuur haar gang gaan. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes waar men op verschillende manieren kan kennismaken met de 46 forten en batterijen, dijken, sluizen. Op 23 mei is Fort Nigtevegt open voor publiek. www.stellingvanamsterdam.nl
Stelling van Amsterdam Amsterdam en Utrecht De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd om leger, regering en koning(in) te kunnen beschermen. Met een ingenieus systeem kon het land rondom de linie onder water worden gezet. Lange tijd zat dit gebied op slot en kon de natuur haar gang gaan. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes waar men op verschillende manieren kan kennismaken met de 46 forten en batterijen, dijken, sluizen. Op 23 mei is Fort Nigtevegt open voor publiek. www.stellingvanamsterdam.nl

Amsterdam en Utrecht

De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd om leger, regering en koning(in) te kunnen beschermen. Met een ingenieus systeem kon het land rondom de linie onder water worden gezet. Lange tijd zat dit gebied op slot en kon de natuur haar gang gaan. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes waar men op verschillende manieren kan kennismaken met de 46 forten en batterijen, dijken, sluizen. Op 23 mei is Fort Nigtevegt open voor publiek.

www.stellingvanamsterdam.nl