Sloopregeling oude auto`s nog volgende week van kracht

Den Haag. De sloopregeling voor oude auto`s wordt in de loop van volgende week van kracht. Begin april werd minister Jacqueline Cramer (Milieu, PvdA) het al met de autobranche eens over deze regeling, die afwijkt van die in andere Europese landen. Daar krijgen consumenten geld als ze hun oude auto naar de sloop brengen en een gloednieuwe kopen. In Nederland krijgen autobezitters geld wanneer zij afscheid nemen van hun oude auto en daar een nieuwer exemplaar voor terugkopen. Het kabinet stemde afgelopen woensdag in met de subsidieregeling. Verwacht wordt dat het nog voor Pinksteren, zondag 31 mei, wordt ingevoerd. De branche kijkt uit naar de regeling, nu de autoverkoop ernstig is gedaald door de economische crisis. Bezitters van een personenauto die een nieuwer en schoner exemplaar aanschaffen, kunnen op een slooppremie rekenen van 750 of 1.000 euro. Voor oude bestelauto`s geldt een premie van 1.000 of 1.750 euro. Premier Balkenende zei te verwachten dat er 80.000 oude auto`s van de weg verdwijnen.