Overige films

Collateral (Michael Mann, 2004, VS). Een taxichauffeur (Jamie Foxx) en een huurmoordenaar zijn tegen wil en dank voor één nacht elkaars reisgenoten. Tom Cruise speelt de onberispelijk geklede, zwijgzame huurmoordenaar. SBS6, 20.30-22.55u.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (Gore Verbinski, 2003, VS). Op een attractie in de Disney-pretparken gebaseerde swashbuckler biedt ouderwetse zwaardgevechten en moderne speciale effecten. Sommige piraten veranderen bij maanlicht in skeletten. Johnny Depp is de onverwachte droompiraat in dit traditionele spektakel. België 1, 20.40-23.00u.

Perfume: The Story of a Murderer (Tom Tykwer, 2006, VS/F). Verfilming van bestseller Das Parfum is een epos van 150 minuten dat niet echt beklijft, ondanks schitterende beelden, veel fraaie vondsten en enkele thrillerachtige scènes. Zoektocht van Parijse vondeling met absoluut reukorgaan naar het perfecte parfum leidt tot vele misdaden. Net5, 22.20-1.10u.

Land of Plenty (Wim Wenders, 2004, VS). Onsamenhangende paranoiathriller. Vietnamveteraan en een orthodox christelijk meisje krijgen te maken met vreemdelingenhaat en vooroordelen. De suggestie dat zij een direct lijntje met God heeft, is doodserieus bedoeld. Ned. 2, 0.25-2.25u.