op nrcnext.nl

Sparen is soms net beleggen

Spaardeposito’s zijn populairder dan ooit, schrijft Erica Verdegaal op haar weblog. Een spaardeposito is een spaarrekening waarop je geld een afgesproken tijd vast staat tegen een vooraf afgesproken vaste rente. Het meest in trek zijn de kortlopende deposito’s (van 1 maand tot 3 jaar). Maar sparen is soms net beleggen. Je moet eerst goed vergelijken en nadenken over de gevolgen van je keuze.

Lees de tips van Erica op nrcnext.nl/geld-en-werk

Tussenstand van de crisis

„Martin Wolf, m’n favoriete gids in de wereld van de grote economie, heeft weer een knap stuk in The Financial Times”, blogt Marc Chavannes. „Hij maakt de tussenstand op van de crisis. Zal die historisch blijken? In sommige opzichten wel, maar misschien ook niet. Van die dingen die hij zeker acht, is er één dat de markteconomie niet verdwijnt.”

Lees verder op nrc.nl/opklaringen

Ype en Willem over onschuld

Fotostripmaker en collegekunstenaar Ype Driessen en Willem Stam maken elke week een fotostrip voor nrc.next. Deze week gaat het over onschuld.

Bekijk de strip op nrcnext.nl