Medvedev herschrijft verleden Rusland

Moskou. De Russische geschiedenis wordt binnenkort precies zo herschreven als het Kremlin wil. Een door president Medvedev aangekondigde commissie moet voorkomen dat het verleden kan worden gebruikt om Ruslands prestige te schaden. De commissie moet er onder meer op toezien dat de Sovjet-Unie in het vervolg alleen wordt neergezet als een vertegenwoordiger van het goede, die nazi-Duitsland versloeg en Oost-Europa bevrijdde. Dat diezelfde Sovjet-Unie in alle Oost-Europese staten na 1945 een terreur begon en haar welgezinde regimes in het zadel hielp, mag niet meer worden beweerd. Onlangs maakte premier Poetin ook bekend te werken aan een wet die verbiedt dat het Rode Leger wordt beschuldigd van wreedheden en het illegaal bezetten van de Baltische republieken tijdens de Tweede Wereldoorlog.