Kort geding van Fortuna Sittard

Fortuna Sittard spant een kort geding aan tegen de voetbalbond KNVB. De voetbalclub hoopt zo alsnog een licentie voor komend seizoen te krijgen.

De KNVB maakte dinsdag bekend dat Fortuna geen recht meer heeft op een licentie, omdat de club niet heeft voldaan aan de verplichting een plan van aanpak op te stellen. De kans op faillissement is volgens de KNVB reëel, indien de schulden op de korte termijn niet gesaneerd kunnen worden.

„Het is onze laatste kans, want aan de kant van de KNVB zijn we klaar”, zei Wil Meijers, voorzitter van stichting Trots op Fortuna, gisteren op de lokale zender L1.

Het is nog onduidelijk wanneer het geding dient, maar Fortuna Sittard heeft haast. Begin juli moeten de ploegen voor komend seizoen bekend zijn. De licentiecommissie wilde Fortuna in februari al geen licentie meer verstrekken. Het beroep dat de club aantekende werd ongegrond verklaard.

In Sittard boden supporters fractievoorzitter van GroenLinks Femke Halsema gisteren een brief aan. De beslissing van de KNVB heeft de politicus verbaasd. „De club heeft een grote schuld ver teruggebracht. Daaruit blijkt dat Fortuna gezond begint te worden. Als politicus heb ik geen invloed op wat de KNVB doet, maar ik kan wel laten merken dat ik het er niet mee eens ben.”

Fortuna is na het mislukken van de fusie met Roda JC druk bezig de financiën op orde te krijgen. De stichting Trots op Fortuna heeft de schuld van 5,3 miljoen euro al teruggebracht tot 6 à 7 ton.

De resterende schuld wilde de club wegwerken met een benefietwedstrijd tegen de Duitse club Bayern München, een initiatief van Bayern-speler Mark van Bommel, oud-speler van Fortuna. Dit duel staat gepland voor zondag 31 mei in het Fortuna-stadion. (ANP)