Internationale steun voor Suu Kyi

Internationale steun voor Suu Kyi Bangkok, 22 mei. Birmese monniken in Thailand demonstreerden vanochtend voor het gebouw van de Verenigde Naties in Bangkok. Zij riepen op tot de vrijlating van de Birmese oppositieleider Aung San Suu Kyi. Een proces tegen haar door het militair regime van Birma heeft internationaal tot scherpe veroordelingen geleid en veel protest. Volgens het regime zou Suu Kyi onrechtmatig onderdak hebben geboden aan een Amerikaan. Foto Reuters Myanmarese monks living in Thailand pray during a rally calling for Aung San Suu Kyi's release, outside the U.N. office in Bangkok, May 22, 2009. The trial of Myanmar's pro-democracy icon Aung San Suu Kyi continues for its fifth day, with Myanmar saying on Friday that the U.S. citizen who sneaked into the detained opposition leader's home may be part of a plot by "anti-government elements" to intensify international pressure on the military regime. REUTERS/Sukree Sukplang (THAILAND POLITICS CONFLICT) REUTERS