Hoek v. Holland wil geen spookdorp zijn

Hoek v. Holland wil geen spookdorp zijn Rotterdam, 22 mei. Hoek van Holland vierde gisteren de opening van het strandseizoen. De Rotterdamse deelgemeente (9.500 inwoners) zette dit voorjaar zeven nieuwe strandpaviljoens neer op het strand en legde een door olijfbomen omzoomde wandelpromenade aan, over een lengte van 1,8 kilometer. ‘Rotterdam aan Zee’ trekt jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers, maar hoopt dat aantal de komende jaren te verdubbelen. De drie coalitiepartijen zegden het dorp vorige week extra financiële steun toe. Met de modernisering wil Hoek van Holland bovendien voorkomen dat het verwordt tot een vergrijsd spookdorp. Minister Van der Laan (Wonen, PvdA) waarschuwde onlangs voor dit fenomeen. Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel. Hoek van Holland: pagina 13 Strandseizoen op het opgeknapte strand van Hoek van Holland op Hemelvaartsdag 2009 geopend. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Hoek van Holland, 21 mei 2009
Hoek v. Holland wil geen spookdorp zijn Rotterdam, 22 mei. Hoek van Holland vierde gisteren de opening van het strandseizoen. De Rotterdamse deelgemeente (9.500 inwoners) zette dit voorjaar zeven nieuwe strandpaviljoens neer op het strand en legde een door olijfbomen omzoomde wandelpromenade aan, over een lengte van 1,8 kilometer. ‘Rotterdam aan Zee’ trekt jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers, maar hoopt dat aantal de komende jaren te verdubbelen. De drie coalitiepartijen zegden het dorp vorige week extra financiële steun toe. Met de modernisering wil Hoek van Holland bovendien voorkomen dat het verwordt tot een vergrijsd spookdorp. Minister Van der Laan (Wonen, PvdA) waarschuwde onlangs voor dit fenomeen. Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel. Hoek van Holland: pagina 13 Strandseizoen op het opgeknapte strand van Hoek van Holland op Hemelvaartsdag 2009 geopend. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Hoek van Holland, 21 mei 2009 Mentzel, Vincent