Henry Moore in Duitsland

Henry Moore in Duitsland Duisburg Al in 1934 wist de beeldhouwer, tekenaar en grafisch kunstenaar Henry Moore (1898-1986) wat hij wilde. Hij wilde kunst ‘als de natuur’ maken. Net zo spontaan als het groeien buiten moest de kunst ontstaan, en even vitaal moest het ogen. Moore was zo enthousiast over het Lehmbruck Museum dat hij van elk van zijn grafische werken steeds één exemplaar aan het museum schonk, waar hij dan for Duisburg op schreef. De expo Wie die Natur toont excellente etsen van Henry Moore. T/m 9 aug, Friedrich-Wilhelm-Str. 40, Duisburg. Inl 0049-2032 833294 & www.duisburg.de.
Henry Moore in Duitsland Duisburg Al in 1934 wist de beeldhouwer, tekenaar en grafisch kunstenaar Henry Moore (1898-1986) wat hij wilde. Hij wilde kunst ‘als de natuur’ maken. Net zo spontaan als het groeien buiten moest de kunst ontstaan, en even vitaal moest het ogen. Moore was zo enthousiast over het Lehmbruck Museum dat hij van elk van zijn grafische werken steeds één exemplaar aan het museum schonk, waar hij dan for Duisburg op schreef. De expo Wie die Natur toont excellente etsen van Henry Moore. T/m 9 aug, Friedrich-Wilhelm-Str. 40, Duisburg. Inl 0049-2032 833294 & www.duisburg.de.

Duisburg

Al in 1934 wist de beeldhouwer, tekenaar en grafisch kunstenaar Henry Moore (1898-1986) wat hij wilde. Hij wilde kunst ‘als de natuur’ maken. Net zo spontaan als het groeien buiten moest de kunst ontstaan, en even vitaal moest het ogen. Moore was zo enthousiast over het Lehmbruck Museum dat hij van elk van zijn grafische werken steeds één exemplaar aan het museum schonk, waar hij dan for Duisburg op schreef. De expo Wie die Natur toont excellente etsen van Henry Moore. T/m 9 aug, Friedrich-Wilhelm-Str. 40, Duisburg. Inl 0049-2032 833294 & www.duisburg.de.