grote bruine envelop

Er waren nog drie objecten over waar ik een keuze uit moest maken. Een zakje pannekoekmeel, een kaartje van een ‘bridal adviser’ en een foto van een Fries terpdorpje. Het kaartje van de ‘bridal adviser’, dat me op het idee bracht de ultieme doorsnee bruiloft te organiseren, viel als eerste af. Dat kwam door het commentaar op de site van Ermelindis: ‘Weet je trouwen is heel makkelijk, maar getrouwd blijven dat is een kunst.’ Vond ik wel een rake opmerking.

Goed, bleven het terpdorpje en het zakje pannekoekmeel over. Bij het meel zagen sommigen me al een pannekoekboek schrijven of een maand lang alle pannekoekrestaurants afreizen (het woord ‘alle’ maakte me angstig en depressief tegelijk). Opmerkelijkste commentaar in de sectie pannekoek kwam van Tom: ‘Ik heb wel een paar ideetjes, maar ik laat je liever eerst zelf eens wat fantaseren.’ Die Tom toch, die moet je niet achter een helpdesk zetten.

Mijn uiteindelijke keuze voor het terpdorpje werd mede bepaald door Sophie. Die vond mijn idee om me in het dorpje op de kleine alledaagse dingen te richten niet spannend genoeg. En dat zie ik dan weer als een handschoen om op te pakken. Het dorpje heet overigens Hogebeintum, dat staat achter op de foto. Ik wil er morgen naartoe voor een eerste inspectie. Misschien kan iemand de bewoners vertellen dat ik eraan kom?

    • Chris Bajema