Film van de dag

(Roman Polanski, 1987, VS) Harrison Ford raakt zijn vrouw kwijt in de thriller Frantic. Frantic (1988) Pers: Harrison Ford Dir: Roman Polanski Ref: FRA023BF Photo Credit: [ Warner Bros / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
(Roman Polanski, 1987, VS) Harrison Ford raakt zijn vrouw kwijt in de thriller Frantic. Frantic (1988) Pers: Harrison Ford Dir: Roman Polanski Ref: FRA023BF Photo Credit: [ Warner Bros / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Frantic. Ongewone, persoonlijke thriller van Roman Polanski beperkt zich strikt tot het gezichtspunt van de hoofdpersoon Dr. Walker (Harrison Ford). Nadat zijn vrouw op het vliegveld van Parijs per ongeluk de verkeerde koffer heeft meegenomen, verdwijnt ze spoorloos uit het hotel terwijl hij zich nietsvermoedend scheert. De fatsoenlijke Amerikaanse arts ziet zich in zijn zoektocht naar haar geconfronteerd met xenofobie en terreur. In zijn steeds wanhopiger wordende naspeuringen wordt hij bijgestaan door een wat vulgaire jonge vrouw (Emmanuelle Seigner). (Roman Polanski, 1987, VS), België 1, 23.30-1.30u.André Waardenburg