Feyenoord botst met financiers

De onderhandelingen tussen Feyenoord en een groep nieuwe investeerders zijn deze week vastgelopen. De geldschieters eisten inzage in alle boeken, omdat zij menen dat Feyenoord de laatste jaren onverantwoord veel geld uitgaf. Ook wilden zij een of meer zetels in de raad van commissarissen. Feyenoord mocht het ‘nieuwe geld’ niet gebruiken om oude rekeningen te vereffenen. De Feyenoorddirectie wilde zover niet gaan.

Feyenoord kampt met een schuld van ruim 20 miljoen euro, mede door leningen die het moest afsluiten om salarissen te kunnen betalen. Directeur Eric Gudde van Feyenoord zei gisteren na de uitschakeling van de club voor de Euro League door een 0-4 thuisnederlaag tegen NAC Breda: „Voor de exploitatie van de club hebben we investeerders niet nodig. We kunnen de salarissen en het vakantiegeld nog gewoon betalen. Maar dat willen we volgend jaar ook doen. Als we ons hadden geplaatst voor de Euro League (de nieuwe vorm van het UEFA-Cuptoernooi; red) hadden we misschien wat meer los kunnen maken.”

De club uit Rotterdam-Zuid loopt door de nederlaag tegen NAC Breda in de nacompetitie belangrijke inkomsten mis in de Euro League van volgend seizoen.

De directie van Feyenoord moet het budget met ruim 6 miljoen euro terugbrengen tot bijna 40 miljoen. Feyenoord hoopt door de verkoop van enkele talentvolle spelers een paar miljoen te verdienen. Oud-Feyenoorder Mario Been wordt de nieuwe trainer, als opvolger van de in januari ontslagen Gertjan Verbeek.

Feyenoord: pagina 11