Eigen makelaarsverhaal

Ik, Vincent de slak ben te groot voor mijn slakkenhuis, daarom ga ik het verkopen. Zou ik het aan de uil verkopen? Nee, die zit te hoog in de boom. Of zou ik het aan de haas verkopen. Maar hij dacht na: nee, die zit weer te ver in de grond. En hij dacht weer na, wie zijn er nog allemaal? Kikker riep. Hij ging naar kikker en na een eindje wandelen was hij er en riep, hé kikker wil je mijn huis kopen? Nee, zei hij, ik heb een huis. Jammer, zei Vincent de slak. Maar er was nog iemand. De timmerman. Hij riep, hé timmerman wil je mijn huis kopen? Ja hoor, ik wil hem wel kopen. Jes, zei Vincent de slak, voor hoeveel wil je hem hebben. De timmerman zei ik wil hem voor 50 euro. Okee. Hier is 50 euro, zei de timmerman. Maar nu moet ik een nieuw huis. Ik kan in een paddestoel wonen, zei Vincent de slak.

Vincent den Hartog, 8 jaar, uit Rotterdam