deze week ook in première

Fighting

Regie: Dito Montiel. Met: Channing Tatum, Terrence Howard, Zulay Henao. In: 29 bioscopen

Jongeman in New York ontdekt dat hij als bokser in illegale wedstrijden meer kan verdienen dan als kleine straathandelaar. Fighting heeft hetzelfde intensieve stadsgevoel als regisseur Montiels indrukwekkende A Guide to Recognizing Your Saints, maar deze film is aanzienlijk conventioneler.

Casanegra

Regie: Nour Eddine Lakhmari. Met: Anas El Baz, Omar Lotfi, Mohamed Benbrahim. In: 3 bioscopen

Twee jongens stuiten in Marokko op werkloosheid, vandalisme, verslaving en verveling, in een soms schokkend beeld van economische neergang. De nadrukkelijkheid en verbetenheid maken Casanegra minder interessant. De toeschouwer krijgt geen moment rust in ruim twee uur rampspoed.

Bekijk de Trailer Thursday ophet blog nrcnext.nl voor trailers van de films La Buena Vida, In Search of Beethoven, Night at the Museum 2 en The Young Victoria.