De tweede nacht in het museum is inventiever

Regie: Shawn Levy. Met: Ben Stiller. In: 101 bioscopen. * * * * scene uit de film Night at the Museum 2 : Battle of the Smithsonian (2009) FOTO: Fox Ben Stiller Amy Adams "NIGHT AT THE MUSEUM 2" Ph: Doane Gregory
Regie: Shawn Levy. Met: Ben Stiller. In: 101 bioscopen. * * * * scene uit de film Night at the Museum 2 : Battle of the Smithsonian (2009) FOTO: Fox Ben Stiller Amy Adams "NIGHT AT THE MUSEUM 2" Ph: Doane Gregory

Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian

Regie: Shawn Levy. Met: Ben Stiller. In: 101 bioscopen. * * * *

Het komt niet vaak voor dat een vervolgfilm beter is dan het origineel. Maar het moet gezegd, de tweede Night at the Museum-film is leuker, inventiever en vooral minder wee dan het eerste deel dat nogal leed onder de sentimentele moraal op het eind.

Komiek Ben Stiller keert terug als Larry, de nachtwaker die er in het eerste deel achterkwam dat ’s nachts iedereen in het Natural Museum of History tot leven komt. De bijrollen zijn sterk bezet, met oudgedienden Robin Williams en Owen Wilson en nieuwe gezichten als Amy Adams.

In dit tweede deel beleeft Larry een avontuur in het Smithsonian museum, waar ‘zijn’ attracties en diorama’s naartoe worden verscheept: ze zijn afgedankt en worden vervangen door hologrammen. Maar daar steekt Larry een stokje voor. Er zijn grenzen aan de modernisering van musea!

André Waardenburg

    • André Waardenburg