Bescherm ons

Bescherm ons Schiedam Marcel Pinas (1971) behoort tot de Ndyuka, een van de zes Marronvolkeren van Suriname. De Marrons zijn afstammelingen van gevluchte West-Afrikaanse slaven die in het gebied van de Marowijnerivier zijn gaan leven. Met zijn werk wil Pinas een bijdrage leveren aan het behoud van de cultuur van zijn volk. De installatie met schilderijen KIBII WI (bescherm ons) in het Stedelijk Museum gaat in op thema's waar zijn volk mee geconfronteerd wordt; slavenverleden, uitbuiting en stigmatisering. Van 24 mei t/m 23 aug, Hoogstraat 112-114. Di-zo 10-17u

Schiedam

Marcel Pinas (1971) behoort tot de Ndyuka, een van de zes Marronvolkeren van Suriname. De Marrons zijn afstammelingen van gevluchte West-Afrikaanse slaven die in het gebied van de Marowijnerivier zijn gaan leven. Met zijn werk wil Pinas een bijdrage leveren aan het behoud van de cultuur van zijn volk. De installatie met schilderijen KIBII WI (bescherm ons) in het Stedelijk Museum gaat in op thema's waar zijn volk mee geconfronteerd wordt; slavenverleden, uitbuiting en stigmatisering. Van 24 mei t/m 23 aug, Hoogstraat 112-114. Di-zo 10-17u