Zo werkt het gewoon in de natuur

Er is een regel die opgaat voor bijna alle liefdesparen, en dat is dat het cijfer dat je de geliefden ieder afzonderlijk voor hun uiterlijk zou geven, ongeveer hetzelfde moet zijn. Dus als de ene helft van een stelletje een zes min scoort, moet de andere helft dat ook ongeveer scoren. Zo werkt het gewoon in de natuur. Het zal wel iets met de evolutie te maken hebben, en the survival of the fittest. En the knappest.

Daarom vond ik Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen altijd zo’n raar stel, want in tegenstelling tot wat massa’s mensen en marketingmedewerkers van C&A geloven, is Jan Smit niet knap. Als hij niet zulke populaire liederen zong, zou je hem op straat gewoon voorbijlopen.

Maar Yolanthe – die is knap. De vrouw heeft meer haar dan gemiddeld in de natuur wordt aangetroffen, en ook meer van allerlei andere wulpse attributen. En zo’n vrouw wil een knappe man, en anders een man die veel te bieden heeft.

Daarom is Yolanthe’s overstap naar Real Madrid, naar Wesley Sneijder, volledig te begrijpen. Natuurlijk, Jan blijft met gebroken hart achter, miljoenen fans in tranen, een Volendams sprookje kapot, Nick of Simon in rouw (want dat is de buurman), etcetera. Een nationaal drama.

Maar als je, als rechtgeaarde hete stoot, kunt kiezen tussen Jan – dus Nederlandstalige muziek, C&A-onderbroeken, constant koffiedrinken met tout Volendam, de hele dag gevolgd worden door de Tros en altijd die geur van paling om je heen – en Wesley – dus Madrid, voetbalglamour, innige winkelvriendinnen worden met Sylvie Meis en niet hoeven verkeren tussen vissers die altijd maar struikelen over je ingewikkelde achternaam – nou, dan weet je toch wel met wie je het liever aanlegt?

Als we later zullen terugkijken op deze historische gebeurtenissen in het Nederlandse shownieuws, zullen we verbaasd zijn dat Yolanthe het überhaupt een tijd met Jan uitgehouden heeft, en zelfs met hem samen het Trosprogramma Te leuk om waar te zijn heeft gepresenteerd (samen een Trosprogramma presenteren: de dood voor iedere relatie).

Nu heb ik nog één tip voor Yolanthe voordat ze een Spaanse tv-babe wordt: probeer het beveiligingsbedrijf dat de beelden van die zoen tussen jou en Wesley heeft verkocht aan RTL Boulevard, nog even voor de rechter te slepen. Volgens mij heb je een zaak, Yolanthe. Olé!

    • Aaf Brandt Corstius