Wolfsen oefende ook druk uit op het AD over artikel

Utrecht, 20 mei. - De Utrechtse burgemeester Wolfsen heeft de afgelopen maanden druk uitgeoefend op AD/Utrechts Nieuwsblad om een artikel over zijn huisvestingskosten uit de krant te houden. Dit blijkt uit e-mailverkeer tussen Wolfsen en adjunct-hoofdredacteur Kalmann. Wolfsen deed hetzelfde bij huis-aan-huisblad Ons Utrecht, dat een soortgelijk artikel wilde plaatsen en dit op last van de uitgever uiteindelijk niet deed. De burgemeester werd hierover vorige maand in de gemeenteraad fel bekritiseerd. Hij ontkende tegenover de raad ook druk te hebben uitgeoefend op het AD. Naar nu blijkt heeft de burgemeester bij herhaling aan Kalmann gevraagd ”corrigerend op te treden”. Kalmann nam gisteren ontslag, na bekendmaking van een forse reorganisatie bij het AD.