Van Hove niet in Theaterfestival

Amsterdam, 20 mei. - De jury van het Theaterfestival TF, waarop jaarlijks de top tien van het seizoen is te zien, heeft voor dit jaar niets Ivo van Hove`s Toneelgroep Amsterdam uitgekozen. Een andere grote Nederlandse regisseur, Johan Simons, is wel vertegenwoordigd, met zijn vijf uur durende toneelversie van Kieslowski`s filmreeks Tien Geboden. Gerardjan Rijnders zit in de selectie met Ben ik al geboren?, uitgevoerd door de Appel. Verder zijn uitverkoren: Edward Albee`s De Geit of Wie is Sylvia? van het Onafhankelijk Toneel; Heelhuids & Halsoverkop, een countrymusical van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni; Carmen, een jongerenvoorstelling van het Nationale Toneel en Stella Den Haag; De grote verkiezingsshow van Het Zuidelijk Toneel; Thomas Bernhards Brandhout: Een irritatie door Damiaan de Schrijver van tg Stan. Uit het aanbod voor de kleine zaal selecteerde de jury: Mighty Society 6 van Eric de Vroedt; Amateurs van Nieuw West; en twee eigen ontdekkingen uit Vlaanderen: De grote mond, een keuze uit beroemde toespraken van SKaGen en The Broken Circle Breakdown featuring The Cover-Ups of Alabama, ook een soort countrymusical, van Arne Sierens` nieuwe Gentse gezelschap Cie Cecilia. Het theaterfestival TF wordt in september in Amsterdam gehouden, en brengt dit keer ook kindertheater.