Transport van zigeuners herdacht

Transport van zigeuners herdacht Westerbork, 20 mei. Op het terrein van voormalig kamp Westerbork is gisteren herdacht dat 65 jaar geleden 245 Sinti en Roma, zigeuners uit Noordwest-Europa en Oost-Europa, naar het concentratiekamp Auschwitz werden getransporteerd. Naast Sinti en Roma waren onder anderen staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, PvdA) en de Drentse commissaris van de koningin Jacques Tichelaar aanwezig. Medewerkers van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork vertelden met vijf Sinti en Roma over het transport van 19 mei 1944. Bussemaker zei: „Hoe afschuwelijk dit verhaal ook is, we moeten het blijven vertellen.” Foto WFA WFA37T:HERDENKING KAMP WESTERBORKSINTI EN ROMA:WESTERBORK;19MAY2009-Sinti en Roma (zgn Zigeuners) herdenken op kamp westerbork WFA/hm/str.Harm Meter
Transport van zigeuners herdacht Westerbork, 20 mei. Op het terrein van voormalig kamp Westerbork is gisteren herdacht dat 65 jaar geleden 245 Sinti en Roma, zigeuners uit Noordwest-Europa en Oost-Europa, naar het concentratiekamp Auschwitz werden getransporteerd. Naast Sinti en Roma waren onder anderen staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, PvdA) en de Drentse commissaris van de koningin Jacques Tichelaar aanwezig. Medewerkers van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork vertelden met vijf Sinti en Roma over het transport van 19 mei 1944. Bussemaker zei: „Hoe afschuwelijk dit verhaal ook is, we moeten het blijven vertellen.” Foto WFA WFA37T:HERDENKING KAMP WESTERBORKSINTI EN ROMA:WESTERBORK;19MAY2009-Sinti en Roma (zgn Zigeuners) herdenken op kamp westerbork WFA/hm/str.Harm Meter METER, HARM;WFA