Overige films

Femme Fatale (Brian De Palma, 2002, VS/Frankrijk). Ode aan de film noir staat net als De Palma’s andere films bol van spiegelingen in de plot en verwijzingen naar andere films. Speelt zich voor het grootste deel af in Parijs. De femme fatale wordt gespeeld door Rebecca Romijn-Stamos, een Amerikaans model van Nederlandse afkomst. Ook met Antonio Banderas. RTL8, 20.30-22.40u.

Flandres (Bruno Dumont, 2005, F). André en Barbe zijn simpele zielen en ze wonen in een omgeving waar dat nauwelijks opvalt: op de kleigrond van Flandres. Als ver weg een oorlog uitbreekt, melden de meeste mannen van het dorp zich aan. Regisseur Bruno Dumont laat hen vertrekken als een ronselkonvooi uit de Eerste Wereldoorlog. Alleen bestaat dit front niet uit loopgraven, maar uit de woestijn van een of ander Arabisch land. Niets begrijpen deze jongens van wat ze doen. Ze schieten en raken verdwaald en gevangen. Arte, 23.30-1.00u.

Iklimler (Nuri Bilge Ceylan, 2006, Turkije). Kroniek van een gefaalde liefde. Het draait om het onvermogen van een man (Ceylan zelf) om zich in liefde aan een vrouw (gespeeld door Ceylans vrouw Ebru) te binden. Dat maakt van Iklimler een wanhopige film, opgenomen met de digitale camera maar van een weergaloze beeldkwaliteit. Arte, 1.00-3.00u.