Leuker en inventiever dan in het eerste deel

STARSKY AND HUTCH Ben Stiller, Owen Wilson foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory.
STARSKY AND HUTCH Ben Stiller, Owen Wilson foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian. Regie: Shawn Levy. Met: Ben Stiller. In: 101 bioscopen.****

Het komt niet vaak voor dat een vervolgfilm beter is dan het origineel. Maar het moet gezegd,de tweede Night at the Museum-film is leuker, inventiever en vooral minder wee dan het eerste deel dat nogal leed onder de sentimentele moraal op het eind.

Komiek Ben Stiller keert terug als Larry, de nachtwaker die er in het eerste deel achterkwam dat ’s nachts iedereen in het Natural Museum of History tot leven komt. De bijrollen zijn sterk bezet, met oudgedienden Robin Williams en Owen Wilson en nieuwe gezichten als Amy Adams.

In dit tweede deel beleeft Larry een avontuur in het Smithsonian museum, waar ‘zijn’ attracties en diorama’s naartoe worden verscheept: ze zijn afgedankt en worden vervangen door hologrammen. Maar daar steekt Larry een stokje voor. Er zijn grenzen aan de moderniseringen van musea!

    • André Waardenburg