Jan Smit en collega's op shirt FC Volendam

Terwijl zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen vandaag voorpagina’s haalt met het nieuws over haar vermeende affaire met Real-speler Wesley Sneijder, begint zanger Jan Smit (23) zijn eigen voetbalavontuur. Hij werd, met muzikanten de 3Js en Nick & Simon, vanochtend gepresenteerd als hoofdsponsor van FC Volendam.

De bekende Volendammers zullen komend seizoen onder de naam ‘Votown All Stars’ prominent op de shirts staan. Het sponsorcontract loopt een jaar.

Het management van Smit nam het initiatief voor de gezamenlijke sponsoring, nadat een eerder overleg tussen de club en alleen Jan Smit op niets uitliep.

De muzikanten zijn fanatieke Volendam-fans. „Jan zat als co-commentator voor de lokale omroep bij de verloren degradatiewedstrijd in Doetinchem”, zegt perschef Cor Tol. „Hij heeft daar wel een traantje gelaten.” Onlangs schreef Smit een nieuw clublied. Met de 3Js en Nick & Simon geeft hij op 21 juli een concert in het stadion van Volendam. De opbrengst gaat naar de club.