Italië pakt `zeker zeventig maffiosi` op

Rome. De Italiaanse politie heeft gisteren bij verschillende operaties in Zuid-Italië zeker zeventig mensen opgepakt die lid zouden zijn van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Onder hen zou Franco Letizia zijn, de ”meest gevaarlijke” voortvluchtige van het land. De 31-jarige vermeende baas van de Bidognetti-clan wordt beschuldigd van afpersing. In Napels en omgeving werden ook bijna zeventig leden van de Amato-Pagano clan opgepakt, zei de politie. De razzia in Napels volgt op de arrestatie van een van de belangrijkste leiders van de Camorra, afgelopen weekeinde, in de Zuid-Spaanse kustplaats Marbella. Raffaele Amato was een van de grootste invoerders van cocaïne in Italië. Amato zou in opdracht van Camorrabaas Paolo Di Laura verschillende maffialeden hebben geliquideerd.