'Ida', 47 miljoen jaar oud

‘Ida’, 47 miljoen jaar oud New York. Dit is Ida, een bijna 47 miljoen jaar oud fossiel van een primaat. Het bijna complete skelet dat in Duitsland is gevonden, werd gisteren tentoongesteld in het American Museum of Natural History. Het vrouwtje heeft het formaat van een kat. Alhoewel het geen directe voorouder van apen en mensen is, zou het skelet volgens de onderzoekers zicht kunnen geven op hoe zo’n voorouder eruit heeft gezien. Foto AP NEW YORK - MAY 19: The 47 million year old fossilized remains of a primate is seen at the American Museum of Natural History May 19, 2009 in New York City. "Ida" is the most complete fossil primate ever found, it was preserved in Germany?s Messel Pit and measures approximately 3 feet in length. Norwegian paleontologist Dr. Jorn Horum of the University of Oslo led the team that has secretly studied the fossil for the past two years. Mario Tama/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP