Een op de tien ziet collega frauderen

Badhoevedorp. Ruim een op de tien werknemers ziet wel eens een collega frauderen. Dat blijkt uit een gisteren gepresenteerd onderzoek in opdracht van beveiligingsbedrijf Securitas. Van de geïnterviewden zegt 30 procent niets te ondernemen om het plegen van fraude tegen te gaan. Van de 506 ondervraagde werknemers zei 13 procent collega`s te hebben die frauderen. Bij 31 procent van die fraudegevallen gaat het om het meenemen van adressenlijsten met klanten. In 27 procent van de gevallen wordt andere concurrentiegevoelige informatie meegenomen. De meeste fraudegevallen ontstaan door een gebrek aan loyaliteit van de werkgever en door schulden van de werknemer. De helft van de ondervraagde werknemers ziet daarnaast collega`s wel eens kantoorartikelen mee naar huis nemen. Daarbij gaat het vooral om pennen, plakband en multomappen.