Een bummer! Geen Hummer!

Amerikaanse auto’s en vrachtwagens moeten snel milieuvriendelijker worden. Dat maakten functionarissen van de Amerikaanse president Obama gisteren bekend. Personenauto’s moeten in de toekomst minstens 15 kilometer kunnen afleggen op 1 liter benzine. Ook wil Obama de uitstoot van giftige gassen door personenauto’s en vrachtwagens met 30 procent verlagen. De nieuwe normen moeten in 2016 worden gehaald. Obama hoopt met de normen niet alleen het milieu te sparen. Ook wil hij het land minder afhankelijk maken van buitenlandse olie. In een verklaring zei de president dat de VS tientallen jaren te weinig hebben gedaan om brandstof efficiënter te gebruiken. De nieuwe normen maken deel uit van een groter pakket strenge milieumaatregelen die Obama de komende tijd wil invoeren. (Reuters)