Buien

Vandaag bleef het eigenlijk overal droog, morgen vallen enkele buien die vooral later op de dag langs de oostgrens pittig kunnen uitpakken. De temperatuur blijft voorlopig op niveau. Vanavond is het nog lang aangenaam, vannacht koelt het uiteindelijk af naar 9 tot 12 graden. Wel trekt sluierbewolking over het land, maar de stapelwolken verdwijnen ‘s avonds en verder staat er weinig wind.

Morgenochtend breekt de zon geregeld door. Langs de westkust komt meer bewolking opzetten waaruit ook af en toe wat regen of een bui valt. Deze bewolking blijft daar lange tijd hangen en schuift in de middag naar het oosten. De buien zullen daar intensiveren en lokaal ook onweer opleveren. In het westen klaart het dan echter goed op. De wind draait ’s middags naar het westen en trekt wat aan. Op het strand komt een vrij krachtige bries te staan. Met 20 tot 22 graden is het aan de warme kant, aan zee is het enkele graden frisser.

Vrijdag daalt de temperatuur tot 15 tot 19 graden. Het blijft overal droog en bovendien is er flink wat ruimte voor de zon. Ook zaterdag is dat het geval en bovendien wordt het dan enkele graden warmer. Zondag blijft het warm met zo’n 22 graden in het binnenland. Wel komt dan een lagedrukgebied uit Frankrijk dichterbij waardoor in de loop van de dag enkele buien komen opzetten.