Alleen nog beter doseren

cd pop

Miss Montreal: Miss Montreal * * *

Ze was het meisje van de smeerkaasreclame, ze stottert (maar niet als ze zingt), ze is 24 en ze maakt toegankelijke, stoere rocksongs. Dankzij ruime aandacht bij Giel Beelen en De Wereld Draait Door weten we meer van Sanne Hans alias Miss Montreal dan van veel andere debutanten.

Haar anti-liefdesliedje Just a flirt was een lekker brutale introductie. Miss Montreal heeft een rauw randje aan haar stem dat ze naar behoeven kan inzetten als ze een tekst extra nadruk of emotie wil geven. Dat is haar kracht en tegelijk haar zwakte, want ze past het trucje iets te vaak toe in songs die zich daar niet altijd voor lenen. Vooral in haar ballads heeft ze de neiging tot overacting en waant de luisteraar zich een voyeur in andermans liefdesleven.

Ze kan rocken en haar americana-achtige nummers zijn overwegend sterk, met name wanneer ze het tempo erin houdt en ze weg stuurt van het grote gebaar. Het verdrietige liedje Addicted to crying klonk prachtig klein en kwetsbaar toen ze het alleen op de radio zong, maar met de violen van de cd neigt het naar kitsch. Het talent is er, nu de dosering nog.

JAN VOLLAARD

    • Jan Vollaard