Air France-KLM zwaar in het rood

Parijs. Air France-KLM is vorig jaar zwaar in het rood terechtgekomen. Uit de gisteren gepubliceerde jaarcijfers blijkt dat de Frans-Nederlandse onderneming over boekjaar 2008-2009 een nettoverlies heeft geleden van 814 miljoen euro. Een jaar eerder boekte het bedrijf nog een winst van 756 miljoen euro. Vooral de vrachtdivisie en de zogenoemde premium classes (eerste en business class) deden het slecht. Herstel is volgens topman Gourgeon nog niet in zicht. De onderneming stelt voor om dit jaar geen dividend uit te keren. Het bedrijf zal zijn capaciteit (aantal stoelen en vrachtruimte) verder verminderen en komt met een programma van kostenbesparing. Air France-KLM is niet de enige luchtvaartmaatschappij die verlies lijdt, de hele luchtvaartsector zucht onder de recessie.