6 redenen om tv te kijken

Joris kan goed luisteren

1 Gesprekken

Hello Goodbye

Ned.1, 20.30-21.20u.

Joris Linssen wacht weer op Schiphol tot de aankomende en vertrekkende reizigers hem persoonlijke verhalen vertellen. Het programma is ook buiten Nederland inmiddels succesvol: 13 andere landen zenden het uit.

2 Romkom

The girl next door

RTL5, 20.30-22.35u.

Ongewone highschool-komedie. Jongen (Emile Hirsch) valt voor buurmeisje (Elisha Cutbert, ook bekend als Kim Bauer uit de serie 24) dat een voormalige pornoster blijkt te zijn. (Luke Greenfield, 2004)

3 Reisverslag

Future Express

Ned.2, 20.50-21.30u.

Nieuwe serie documentaires over een reis per trein door 26 landen. Rob Hof filmt ontmoetingen in de trein. Centrale vraag: ‘Waar moet het heen met de wereld?’ Vanavond de start in Zuid-Afrika.

4 improvisaties

De vloer op

Ned.2, 21.30-22.00u.

Regisseur Peter de Baan stuurt weer bekende Nederlandse acteurs de vloer op om te improviseren. Ze krijgen een minimale schets van de karakters en de situatie en moeten het vanaf daar zelf doen. Vanavond zijn Pierre Bokma en Peter Blok een topcrimineel en een advocaat op het schoolplein van hun zoontjes, die ruzie hebben met elkaar.

5 dieetgoeroe

SOS Sonja

RTL4, 21.30-22.30u.

Voedingsconsulente Sonja Bakker probeert haar imperium draaiende te houden. Ze helpt in dit programma mensen die ‘voor een persoonlijk doel’ willen afvallen. Tegen beter weten in, waarschijnlijk: net als de diëten van Montignac en dr. Atkins zal ook het sonjabakkeren geen eeuwig leven hebben.

6 Reportage

Lauren Verslaat

Veronica, 22.20-23.15u.

Lauren Verster (bekend van de Jakhalzen en 6Pack) heeft nu haar eigen programma. Vanavond gaat ze in de jungle van Colombia mee met heen commando-eenheid die een cokelab op moet rollen.