Wolkenvelden

De komende dagen bieden redelijk lenteweer, met af en toe een bui. De invloed van een lagedrukgebied bij Noordwest-Schotland, oorzaak van licht wisselvallig weer, wordt vanaf donderdag overgenomen door een ondiep lagedrukgebied uit een zomers warm Frankrijk dat dicht langs Nederland naar Duitsland trekt.

Vannacht klaart het breed op. Morgen belooft een droge dag te worden met geregeld zon. Strak blauw is de lucht niet. Van tijd tot tijd drijven wolkenvelden vanuit het zuidwesten over. De temperatuur stijgt in het binnenland tot rond de 20 graden. Aan zee wordt het maximaal 17 graden. In de avond kan een buiengebied bij de Ardennen misschien een puntje van Limburg meepakken.

Op Hemelvaartsdag kunnen reeds in de ochtend ook elders in het land enkele buien vallen. In de middag verschuiven de plaatselijke buien naar het oosten, de westelijke provincies blijven dan droog. De zon laat zich soms zien, maar bewolking heeft vaak de overhand. Desondanks is het vrij warm, gemiddeld een graad of 21.

Vrijdag kan er nog een bui vallen in koelere lucht waarin het 18 graden wordt.

Zaterdag belooft de mooiste dag van de week te worden: veel zon, weinig wind en temperaturen rond 20 graden.

Zondag staat in het teken van buien, mogelijk wel met vrij hoge temperaturen.