Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Aandacht voor de bunkers uit de Koude Oorlog. De Stichting Menno van Coehoorn wijst op de historische waarde en en vecht tegen de toenemende sloop van deze gebouwen. Ned.1, 18.15-18.40u.

Nova/Den Haag Vandaag. Op basis van een recente documentaire over de Bolderkaraffaire, heeft een 25-jarige vrouw bij de Nederlandse Staat een eis tot schadevergoeding ingediend. In 1988 werden veertien kinderen van het kinderdagverblijf De Bolderkar in Vlaardingen door de Kinderbescherming enkele maanden uit huis geplaatst, nadat hun vaders waren beschuldigd van incest. Ten onrechte, bleek later. Geen van de veertien vaders werd veroordeeld. Verder een reportage over humor in de reclame. Het schijnt te werken. Ned. 2, 22.15-22.50u.

Filmjournaal Cannes. Dagelijks verslag van het filmfestival in Cannes, gepresenteerd door Roeland Fernhout. Ned.2, 23.30-23.55u.

praatprogramma

De wereld draait door. Onder de gasten de voetballer Pierre van Hooijdonk. Hij vertelt over de documentaire Pierre van Hooijdonk – Het laatste gevecht gemaakt door voetbaljournalist Emile Schelvis. Ned.3, 19.30-20.20u.

Simek voor de verandering. De intuïtieve interviewer Martin Simek, niet-praktiserend christen, praat met een Bekende Nederlander over zijn geloof. Dit keer Cees Dekker, hoogleraar moleculaire biofysica aan de TU Delft en internationaal erkend onderzoeker, die na diepgaand onderzoek uiteindelijk toch tot de conclusie kwam dat God bestaat. Ned.2, 22.50-23.20u.

informatief

Welkom in Nederland. Eerste deel van een zesdelige programmaserie over autochtone Nederlanders die de integratie met allochtone medelanders proberen te bevorderen. Vanavond aandacht voor twee Gooise vrouwen, Marlène en Anne, die zich ontfermen over de Afghaanse asielzoeker Meradj en zijn gezin. Ned.2, 20.45-21.15u.

Opgelicht?! Special. Autoklonen. Criminelen dupliceren auto’s door wagens te stelen en ze te voorzien van een nieuwe identiteit. Met behulp van valse kentekenplaten, kentekenbewijzen en chassisnummers worden de auto’s te koop aangeboden. Reportage over deze autodieven en over hun werkwijze. Ook is de aanhouding te zien van een bende autocriminelen die voor meer dan een miljoen euro schade heeft veroorzaakt. Ned.1, 21.10-21.50u.

Profiel. Henk Krol, beroep: homoseksueel. Henk Krol is een boegbeeld van homoseksueel Nederland. De hoofdredacteur van de Gay Krant is de uitvinder van het homohuwelijk, dat internationaal zijn toepassing vindt. Recent ontstond mede door Krol een fel debat over de door de gemeente Rotterdam als bruggenbouwer ingehuurde Zwitserse islamuitlegger Tariq Ramadan. Ned.2, 21.15-22.00u.

Koppen XL: Nog steeds geen spoor van Maddie. Twee jaar na de verdwijning van Madeleine McCann keert haar vader Gerry terug naar het Portugese Praia Da Luz. Hij reconstrueert met een Britse televisieploeg de tragische avond dat zijn dochtertje verdween op 3 mei 2007. ‘Go home Gerry!’ scandeert de lokale bevolking. Ze is de negatieve publiciteit meer dan beu. Eén, 21.30-22.00u.

The trouble with working women: Why can’t a woman earn as much as a man? Sophie Raworth en Justin Rowlatt proberen te achterhalen waarom er gemiddeld nog steeds een verschil is van 17 procent tussen het inkomen van mannen en dat van vrouwen, tientallen jaren na de ‘Equal Pay Act’. Commentaar van deskundigen en betrokkenen. Ook met opvallende feiten zoals het gegeven dat in de VS slanke vrouwen meer verdienen dan dikke. BBC 2, 22.00-23.00u.

documentaire

RO TV: Even bestaat niet meer. Nieuwe televisieserie met (on-)ware documentaires over de stad Rotterdam en haar inwoners, haar eigenaardigheden, haar eigen karakter, haar instellingen, haar bedrijven, haar politiek, haar evenementen, haar plus- en minpunten. ‘Echte’ Rotterdammers spelen zichzelf naast de acteurs van het RO Theater naar het scenario van André van der Hout en Pieter Kramer. In de eerste aflevering is te zien hoe de veelbelovende bokser Cor van de Kleiberg zich terugvecht na een verkeersongeluk. Een kijkje in de wereld van het rolstoelboksen en in de boksschool Van ’t Hof in Crooswijk, een van de oudste boksscholen van Rotterdam. Ned.2, 23.45-0.20u.