Verzekeraar: schade Apeldoorn `maximaal 5 miljoen euro`

Rotterdam. Verzekeraar Reaal denkt met maximaal vijf miljoen euro alle schade te kunnen verrekenen van de aanslag in Apeldoorn op Koninginnedag. Dat zegt een woordvoerder van Reaal Verzekeringen, waar dader Karst T. een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor zijn zwarte Suzuki had. Verschillende slachtoffers met lichamelijk letsel hebben zich al gemeld bij Reaal. Enkele getuigen van de gebeurtenis die niet geraakt zijn, hebben zich ook gemeld. Volgens de woordvoerder dekt de verzekering een shockschade voor geestelijk letsel. ”Daarvoor gelden drie criteria. Het moet gaan om een ingrijpende gebeurtenis, er moet sprake zijn van een rechtstreekse confrontatie met de gebeurtenis of de gevolgen daarvan en er moet medisch vastgesteld zijn dat er geestelijk letsel is.” Hoe hoog het bedrag uitvalt en hoeveel claims Reaal binnenkrijgt, kan de verzekeraar niet zeggen. Op basis van informatie die Reaal nu heeft, verwacht de verzekeraar niet meer dan 5 miljoen uit te keren. Reaal en Slachtofferhulp Nederland adviseerden afgelopen zaterdag iedereen die een beroep had gedaan op een van beide organisaties. Tussen de 40 en 50 mensen kregen advies over het indienen van claims.