Telegraaf wil NRC Media niet meer overnemen

De Telegraaf Media Groep (TMG) ziet voorlopig af van een overname van NRC Media. TMG doet niet mee aan een mogelijke veiling van de uitgever van nrc.next en NRC Handelsblad. Dat bevestigde een woordvoerder van TMG gisteren.

PCM Uitgevers en de Belgische Persgroep, het bedrijf van topman Christian Van Thillo dat binnenkort een meerderheidsbelang in PCM krijgt, willen NRC Media afstoten. Met de verkoop moet een einde komen aan de situatie dat twee concurrenten, NRC Handelsblad en de Volkskrant, in één concern zitten. Bovendien heeft PCM geld nodig om zijn schulden te verlagen.

TMG en HAL Investments (aandeelhouder van Het Financieele Dagblad) worden al enige tijd genoemd als mogelijke kopers van NRC Media. TMG haakt nu af, omdat het niet wil deelnemen aan een veiling die volgens de woordvoerder alleen maar is bedoeld om de hoogste prijs uit de markt te halen.

De Persgroep betaalt 100 miljoen euro voor een belang van ruim 50 procent in PCM Uitgevers. Het is onduidelijk of de Persgroep bovenop dat bedrag meebetaalt aan de reorganisatie van enkele PCM-onderdelen.