Techneut tijdelijk naar universiteit

Amsterdam. De overheid stelt de komende anderhalf jaar 180 miljoen euro beschikbaar aan bedrijven om hoogopgeleide werknemers tijdelijk te detacheren bij universiteiten en technologische instituten. Daarnaast is er de komende periode 100 miljoen euro beschikbaar om onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten te subsidiëren. Met de maatregelen van het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Onderwijs hoopt de overheid te voorkomen dat bedrijven door de crisis hun onderzoekers ontslaan en niet meer investeren in nieuwe projecten. Volgens minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven is dit essentieel om ervoor te zorgen dat bedrijven na de crisis kunnen blijven concurreren met buitenlandse onderneming. ”De kenniswerkers zijn heel erg gewild. Als zij naar het buitenland vertrekken verliezen de bedrijven veel kennis, en vervanging vinden is ook moeilijk. Ze zijn schaars.”