Stemmen over bonussen bij Shell

Stemmen over bonussen bij Shell Den Haag, 19 mei. Jongeren van de christelijke milieugroep Time to Turn demonstreren bij de aandeelhoudersvergadering van oliemaatschappij Shell, vanmorgen in het Circustheater in Scheveningen. De actievoerders keren zich tegen het besluit van Shell om minder te investeren in duurzame energie, zoals wind- en zonne-energie. Rond het middaguur was op de vergadering nog niet gestemd over het voorstel om de beloning (inclusief bonus) van bestuursvoorzitter Jeroen van der Veer te verhogen van 6,3 tot 15,1 miljoen dollar. Adviesbureau RiskMetrics had aandeelhouders geadviseerd om tegen extra beloningen voor het management te stemmen omdat die de doelstelling voor dit jaar niet hebben gehaald. Shell eindigde het afgelopen jaar als vierde van de vijf grootste olieconcerns ter wereld, gemeten in opbrengst voor aandeelhouders. Afgesproken was dat pas een bonus zou worden uitgekeerd als Shell bij de beste drie was geëindigd. Foto WFA WFA10T:SHELL AANDEELHOUDERSVERGADERING:DEN HAAG;19MAY2009-Jongeren van Time To Turn ( www.vaatjeminder.nl ) houden een actie bij de Shell aandeelhoudersvergadering in Scheveningen (Circus Theater) tegen het besluit van Shell om niet meer te investeren in zonne, wind en waterstofenergie. WFA/pc/str.Pierre Crom CROM, PIERRE;WFA