Play-offs NBA: LA Lakers en Orlando Magic verder

Orlando Magic heeft zondag (plaatselijke tijd) titelverdediger Boston Celtics uitgeschakeld in de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won het zevende en beslissende duel met 101-82 en besliste daarmee de best-of-seven met 4-3.

De Magic plaatsten zich hiermee voor de finale van de Eastern Conference. De Cleveland Cavaliers zijn daarin vanaf morgen de tegenstander met als inzet een plek in de finale.

Hedo Turkoglu was de grote man bij de Magic met 25 punten en 12 assists. Coach Stan Van Gundy was trots op zijn ploeg. „We hadden veel vertrouwen. Deze jongens hebben altijd in zichzelf geloofd. We hebben ons dit seizoen al vaak bewezen en weten dat we het kunnen. Nu gaan we voor de titel.”

De teleurstelling bij de Celtics was groot. „Maar het zat er niet meer in om dit goede team te verslaan”, gaf coach Doc Rivers toe. Het kostten de Celtics in de vorige ronde ook al de grootste moeite om zich van de Chicago Bulls te ontdoen.

De Los Angeles Lakers plaatsten zich voor de finale van de Western Conference. In de zeven wedstrijd versloeg het team de Houston Rockets met 89-70 en won de best-of-seven met 4-3. De Denver Nuggets zijn de volgende tegenstander voor de Lakers op weg naar de finale van de NBA. De Spanjaard Paul Gasol was topscorer bij de Lakers met 21 punten en 18 rebounds.

De Rockets misten een aantal spelers onder wie de Chinese sterspeler Yao Ming, maar maakten er toch nog een spannende reeks van. „Ze hebben het goed gedaan”, vond Kobe Bryant van de Lakers. „Maar de motivatie bij ons was groot vandaag, we wisten dat het nu moest gebeuren.” (ANP, Reuters)

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijden op nba.com