Overige films

Not without My Daughter (Brian Gilbert, 1991, VS). Geen enkele Iraniër is te vertrouwen, volgens dit nuanceloze melodrama naar authentieke ervaring van Amerikaanse Betty Mahmoody. In 1984 op vakantie in Teheran ontpopt haar van geboorte Iraanse echtgenoot zich als een rabiaat aanhanger van religieus fundamentalisme. Hij sluit haar op en ontneemt haar hun dochtertje. Met Sally Field. RTL8, 20.30-22.40u.

Dukes of Hazzard (Jay Chandrasekhar, 2005, VS/Aus). Tv-serie uit jaren 80 lag ten grondslag aan deze no brainer vol gierende autobanden. Burt Reynolds is de slechterik. Ook met leeghoofdig mediafenomeen Jessica Simpson. Veronica, 20.30-22.35u.

War Photographer (Christian Frei, 2001, Zwitserland). De Zwitserse documentairemaker Christian Frei toont de veelvoudig bekroonde Amerikaanse fotograaf James Nachtwey aan het werk in Kosovo, Indonesië en Palestina. Een op Nachtwey’s fototoestel bevestigde micro-videocamera verduidelijkt hoe hij omgaat met de mensen die hij vastlegt, en wanneer hij afdrukt. Op een wat heilige toon pleit de film voor zorgvuldigheid in beeldvorming, een relevante boodschap. Om 21.20u voorafgegaan door de terugblik De film van mijn leven. Canvas, 0.00-1.35u.