Ophef rond bezoek universiteit Obama

South Bend. Ongeveer veertig antiabortusactivisten zijn zondag gearresteerd, omdat ze een toespraak van de Amerikaanse president Obama op een katholieke universiteit verstoorden. Obama was op de Notre Dame- universiteit in Indiana om een eredoctoraat in ontvangst te nemen. Aan het begin van zijn dankrede klonken vanuit het publiek kreten als `abortus is moord` en `stop de babymoord`. De grote meerderheid van het publiek keurde deze verstoring af en begon te juichen voor de president. Over Obama`s bezoek aan Notre Dame was vooraf veel ophef gemaakt door tegenstanders van het recht op abortus. Obama heeft direct na zijn aantrede, begin dit jaar, enkele anti-abortusmaatregelen van zijn voorganger Bush teruggedraaid.

Bekijk een deel van Obama's toespraak via nrcnext.nl/links