Film van de dag

The Village: het verhaal van een angstige, gecontroleerde gemeenschap. Pictured: A scene from THE VILLAGE, written and directed by M. Night Shyamalan.. Distributed by Buena Vista International. THIS MATERIAL MAY BE LAWFULLY USED IN ALL MEDIA EXCLUDING THE INTERNET, ONLY TO PROMOTE THE RELEASE OF THE MOTION PICTURE ENTITLED "THE VILLAGE" DURING THE PICTURE'S PROMOTIONAL WINDOWS. EXPRESS PRIOR WRITTEN CONSENT FROM TOUCHSTONE PICTURES IS REQUIRED FOR INTERNET USE. ANY OTHER USE, RE-USE, DUPLICATION OR POSTING OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED WITHOUT THE EXPRESS WRITTEN CONSENT OF TOUCHSTONE PICTURES AND COULD RESULT IN LEGAL LIABILITY. YOU WILL BE SOLELY RESPONSIBLE FOR ANY CLAIMS, DAMAGES, FEES, COSTS, AND PENALTIES ARISING OUT OF UNAUTHORIZED USE OF THIS MATERIAL BY YOU OR YOUR AGENTS.
The Village: het verhaal van een angstige, gecontroleerde gemeenschap. Pictured: A scene from THE VILLAGE, written and directed by M. Night Shyamalan.. Distributed by Buena Vista International. THIS MATERIAL MAY BE LAWFULLY USED IN ALL MEDIA EXCLUDING THE INTERNET, ONLY TO PROMOTE THE RELEASE OF THE MOTION PICTURE ENTITLED "THE VILLAGE" DURING THE PICTURE'S PROMOTIONAL WINDOWS. EXPRESS PRIOR WRITTEN CONSENT FROM TOUCHSTONE PICTURES IS REQUIRED FOR INTERNET USE. ANY OTHER USE, RE-USE, DUPLICATION OR POSTING OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED WITHOUT THE EXPRESS WRITTEN CONSENT OF TOUCHSTONE PICTURES AND COULD RESULT IN LEGAL LIABILITY. YOU WILL BE SOLELY RESPONSIBLE FOR ANY CLAIMS, DAMAGES, FEES, COSTS, AND PENALTIES ARISING OUT OF UNAUTHORIZED USE OF THIS MATERIAL BY YOU OR YOUR AGENTS.

The Village. Het verhaal speelt zich anno 1897 af in een gemeenschap, ergens in Amerika, omringd door bossen. Daarachter liggen de steden, maar daar kunnen de dorpelingen niet komen, want dan moeten ze door de bossen en daar huizen ‘zij over wie wij niet spreken’. De gemeenschap staat onder controle van een groepje haviken dat angst predikt om iedereen onder de duim te houden. De allegorie van regisseur M. Night Shyamalan over de angstgevoelens en het conservatisme in het Amerika van nu is interessant, maar overtuigt niet helemaal. Sterke rol van Bryce Dallas Howard. (M. Night Shyamalan, 2004, VS), BBC1, 20.30-22.45u.André Waardenburg

    • André Waardenburg