Digitaal universum blijft doorgroeien

AMSTERDAM. Internetgebruikers hebben vorig jaar wereldwijd 487 miljard gigabytes aan digitale informatie geproduceerd. Dat komt overeen met 30 miljard gevulde iPods of 162 triljoen digitale foto`s. Dit aantal zal naar verwachting elke anderhalf jaar verdubbelen. Dat blijkt uit een onderzoek van IT-onderzoeksbureau IDC, uitgevoerd in opdracht van producent van data-opslagsystemen EMC. De onderzoekers stelden dat het zogenoemde digitale universum in 2012 vijfmaal zo groot zal zijn als in 2008. De komende vier jaar komen er wereldwijd 600 miljoen internetgebruikers bij. Het aantal mensen met mobiel internet verdrievoudigt naar verwachting. IDC heeft becijferd dat het aantal interacties via e-mail, instant messenger en sociale netwerken zoals Twitter, de komende vier jaar zelfs zal verachtvoudigen. Volgens de onderzoekers zullen over vier jaar 850 miljoen mensen online producten en diensten kopen en aanbieden, een verdubbeling van de commercie die nu plaatsvindt.