8 redenen om uit te gaan

1 toneel

Parasieten

Den Haag: NT gebouw. Tijd: 20.30u. www.nationaletoneel.nl

Parasieten van het Nationale Toneel ademt zwetende, stinkende stilstand. Marius von Mayenburg portretteert onaangename jonge mensen die elkaar vreselijke dingen aandoen.

2 fotografie

NY Perspectives

Amsterdam: Stadsarchief/De Bazel. T/m 23 aug, di-vr 10.00-17.00u, za & zo 11.00-17.00u. www.foam.nl

Tentoonstelling in De Bazel over Amsterdam, gezien door de ogen van vier New Yorkse fotografen. Gus Powell, Carl Wooley, Richard Rothman en Joshua Lutz kregen de opdracht ieder een ander aspect van de stad te onderzoeken: de straat, de nacht, het water en de buitengrenzen.

3 film

Cultuur & Cinema

Den Haag: Filmhuis. Tijd: 19.30/21.30u. Prijs: 9,50/4,75 euro. www.kosmopolisdenhaag.nl

In de laatste aflevering van ‘Cultuur & Cinema’ zullen drie gasten (Bert Jansma, Sara Höhner en Herman de Wit) elk op hartstochtelijke wijze een typisch Hollandse film promoten. Het publiek bepaalt welke van de drie films vertoond gaat worden.

4 discussie & feest

Celebrity!

Amsterdam: TrouwAmsterdam. Tijd: 19.00-01.00u. Kaarten: 10 euro. www.happychaos.nl

In een cross-over van journalisten, vj’s, columnisten, studenten, wetenschappers en een dj probeert happyChaos dieper door te dringen in het fenomeen van de celebrity. Met Bas Heijne, Arie Boomsma, Cornald Maas, Marijke Helwegen, Bert van der Veer, Jort Kelder, Hilde van den Bulck, dj Terry Toner, Bathtub Piracy.

5 manifestatie

Holland Mania

Leiden. T/m 30 augustus. www.hollandmania.nl

De manifestatie Holland Mania: Amerikaanse en Japanse beeldvorming over Holland omvat presentaties, installaties van hedendaagse Amerikaanse, Japanse en Nederlandse kunstenaars, performances, symposia en activiteiten.

6 filosofisch concert

Nescio in concert en opera

Amsterdam: Huize Frankendael. Tijd: 20.30u. Entree: 15 euro. www.huizefrankendael.nl

Martijn Grootendorst (video) en Saskia Meijs (altviool) presenteren een avond geïnspireerd door Frankendael, waarbij Nescio centraal staat. Muziek, beeld en gesproken woord van Bach, Nick Drake, Manu Chao, Ute Lemper, Vieuxtemps en gasten.

7 dans

Conny Janssen Danst

Rotterdamse Schouwburg. Tijd: 20.15u. www.connyjanssendanst.nl

Conny Janssen Danst sluit de tournee van So Here We Are af in haar thuisstad Rotterdam. Met haar elf dansers en de muzikanten van ensemble Original Winds haalt Janssen nog één keer de sfeer van stad en fabriek naar de Rotterdamse Schouwburg.

8 theater

’n Meeuw – Werther

Leeuwarden: Blokhuispoort. Tijd: 12.30 & 20.00u. www.jts-meeuw.nl

Bewerking van Goethes jongerenroman Die Leiden des jungen Werthers door Jongerentheater ’n Meeuw.